Dronten, Ludgeruskerk

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
09/09/2017 - 09:30 - 16:00

Locatie
Ludgeruskerk

Provincie


Dronten en Elburg organiseren speciaal voor hun eigen inwoners op 9 september de Dronten & Elburg Orgelroute. Op orgel en carillon worden u muziekstukken aangeboden, passend bij het jaarthema.

De Ark en Ludgeruskerk Dronten Om 10.00 uur openen wij de route in De Ark in Dronten. Organist Harry Haasjes, bespeelt dan en vertelt over het Flentroporgel. Aansluitend wordt u, als u zich opgeeft voor de bustour, gebracht naar de Ludgeruskerk. Daar brengt orgelkenner Jan Venema u het bijzondere verhaal en klanken van het Maarschalkerweerdorgel ten gehore. Mensen die deelnemen aan de bustour krijgen van beide gemeenten onderweg een lunch aangeboden.

Orgelmuseum Elburg Om 13.00 uur wordt het gezelschap ontvangen in het Orgelmuseum, in het Elburgse stadskasteel. Conservator en oprichter Maarten Seijbel leidt het gezelschap door het Orgelmuseum.

De orgelroute wordt afgesloten door beiaardier Martien van der Knijff met een stuk op het carillon van de Grote of Sint Nicolaaskerk in Elburg.

De bus gaat aansluitend terug naar Dronten. Voor wie in Elburg blijft, om 16.00 uur bespeelt organist Gerrit ’t Hart het Boon-Leeflangorgel in het orgelmuseum.

Wilt u als inwoner van Elburg of Dronten met ons en de orgelbus meereizen? U kunt zich opgeven via communicatie@elburg.nl of communicatie@dronten.nl. De bus vertrekt om 9.30 uur vanaf parkeerterrein ‘t Schootsveld naar Dronten. Omstreeks 12.30 uur vertrekt de bus vanaf de Ludgeruskerk in Dronten naar Elburg. Om 15.00 uur vertrekt de bus weer naar Dronten. Inschrijven voor bus en lunch kan tot donderdag 7 september 12.00 uur. Deelname aan de orgelroute is gratis. Voor gasten die gebruik maken van het groepsarrangement geldt een gratis entree voor het Orgelmuseum. Aan individuele bezoekers van het museum wordt € 4,- entree gevraagd.

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.