Dordrecht, Grote Kerk

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
09/09/2017 - 10:30 - 16:00

Locatie
Dordrecht, Grote Kerk

Provincie


Orgel
Orgelbouwer: Kam/ Verschueren
Bouwjaar: 1859/2007
Website: www.corardesch.nl

Activiteit
10.30 – 12.30 uur Mogelijkheid om de orgels te bespelen. Dit kan uitsluitend na aanmelding en opgave van de te spelen werken. De geschatte speelduur is 15 minuten. Aanmelding kan doormiddel van een mailtje naar ardeschcor@gmail.com
12.30 – 13.15 uur Demonstratie van de orgels door Cor Ardesch 15.30 uur Kindervoorstelling ‘Van toeters, bellen en blazen’ Annet KleinJan op klarinet, Henske Bakker op panfluit, Boudewijn Zwart op fiets en bellen, Cor Ardesch op de dansende pijpen van alle orgels.
Alle kinderen van 4 t/m 100 jaar mogen tijdens deze voorstelling op ontdekkingsreis in het mooiste gebouw van Dordrecht: de Grote Kerk. Dat wordt best spannend, want er zijn allerlei geheimen en er is heel veel te beleven. Zo kan je er van alles horen waar nog niemand ooit van af wist: het geluid van de echo, of de fluit van een stoomlocomotief, of het gezang van vogeltjes. Wat is een preekstoel? Hoe werkt een orgelpijp? Wat kan je in een kerk doen met ballonnen? En wat kan je doen met bellen? Wat is het verschil tussen grote en kleine orgels? Moet je in een kerk alleen maar stil zijn, of mag je er ook lawaai maken? Annet, Henske, Cor en Boudewijn gaan met jullie op expeditie. Een kindervoorstelling ‘van toeters, bellen en blazen’, voor alle leeftijden. En natuurlijk mag je zelf ook meedoen.
Allemaal van harte welkom!

 

Kamorgel


Bachorgel

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.