Dordrecht – Wilhelminakerk

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
10/09/2022 - 10:00 - 17:00

Locatie
Dordrecht, Wilhelminakerk

Provincie Geen Categorieën


Orgel
Orgelbouwer: Bakker & Timmenga
Bouwjaar: 1906
Website: https://www.dewilhelminakerk.nl

Activiteit
Om 11.00 uur spelen Hans van de Weg (orgel) en Anne-Marie van de Weg-Vree (altblokfluit). Zij spelen muziek voor altblokfluit en orgel van Jacques-Christophe Naudot, Benedetto Marcello en Georg Friedrich Händel, afgewisseld met orgelmuziek.
Hans Okkerse, de andere organist van de Wilhelminakerk, speelt om 14.00 uur. Op zijn programma staan werken van Felix Mendelssohn-Bartholdy: Preludium en Fuga in c-mineur opus 37 nr. 1, Preludium en Fuga in G-majeur opus 37 nr. 2, Preludium en Fuga in d-mineur opus 37 nr. 3, Andante in D-majeur (1844) en Allegro in Bes-majeur (1844).
Om 16.00 uur speelt Diederick Koornstra, cantor-organist van de Keizersgrachtkerk in Amsterdam. Op zondag 28 augustus jl. vierde Diederick zijn 50-jarig jubileum als kerkmusicus in de Lebuïnuskerk in Molkwerum (in de Zuidwesthoek van Friesland). Later werd hij organist van de Martinikerk in Koudum, de Nicolaaskerk in Stavoren en in 1991 van de Keizersgrachtkerk in Amsterdam. Op zijn programma staan orgelwerken uit de Franse Romantiek: Grand Choeur alla Handel (Alexandre Guilmant), Cantabile (César Franck), Prélude en Divertissement (Louis Vierne), Le Cygne (Camille Saint-Saëns), Choral III (César Franck) en Carillon-Sortie (Henri Mulet).

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.