Hijum – Sint Nicolaaskerk

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
10/09/2022 - 14:00 - 15:00

Locatie
Hijum, Sint-Nicolaaskerk

Provincie Geen Categorieën


Zaterdag 10 september is er weer de landelijke Open Monumentendag en de Nationale Orgeldag. Daarom organiseert Stichting Organum Frisicum – het Friese orgel – samen met stichting Âlde Fryske Tsjerken ook dit jaar weer een aantal orgelconcerten in monumentale ‘Âlde Fryske Tsjerken’. De concerten worden verzorgd door studenten van Nederlandse conservatoria.

Er zijn vier verschillende routes voor u uitgestippeld van elk drie kerken, waarbij het orgel ongeveer een half uur per keer bespeeld wordt. We starten ’s middags om 14.00 uur in de eerste kerk, daarna om 15.00 uur in de tweede en 16.00 uur in de derde kerk. De organist reist met u mee op de routes. Sommige routes kunnen per fiets worden afgelegd, andere kerken liggen daarvoor wellicht te ver uit elkaar.

U kunt kiezen uit de volgende routes:
Route 1: Bears, Weidum en Jorwert. De orgels worden bespeeld door Jan Hogendoorn.
Route 2: Olterterp, Rottevalle en Buitenpost (de Mariakerk). Organist is Johan Smit.
Route 3: Wanswerd, Hegebeintum en Holwerd (de Sint Willibrorduskerk). Organist is de uit Zuid-Korea afkomstige Chang Jong Lee.
Route 4: Hijum, Britsum en Cornjum. Deze orgels worden bespeeld door Gertine Hoefnagel.
Tenslotte is er nog de Groate kerk te Sint Jacobiparochie: in deze kerk vinden drie bespelingen plaats op bovengenoemde tijden. Hier speelt de Duitse Mirjam Haag voor u.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.