Limbricht, Oude Salviuskerkje

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
14/09/2019 - 15:30 - 16:15

Locatie
Limbricht, Oude Salviuskerkje

Provincie


Orgel
Orgelbouwer: Brammertz
Bouwjaar: 1715
Website: www.salviuskerkje.nl

Activiteit

Roy Jaspers bespeelt het Brammertz-Verschueren Orgel uit ca 1720. Programma: “75 jaar bevrijding”: Edward Elgar – Land of Hope and Glory; Norbert Schultze – Lili Marlene; Ross Parker en Hughie Charles- We‘ll meet again; Walter Kent- White Cliffs of Dover.

Deze Orgelkennismakingstocht is een nieuw initiatief van drie Orgelkringen uit Sittard-Geleen. Met als doel om de fraaie historische orgels uit drie kerken in het centrum van de belangstelling te plaatsen op de Nationale Orgeldag, tevens Open Monumentendag 2019. Voor velen zal het waarschijnlijk ook een Orgelontdekkingstocht worden en dat is ook de bedoeling: samen ontdekken en genieten van klankrijk cultureel erfgoed in Sittard-Geleen! In elk van de drie kerken wordt het orgel bespeeld door de eigen organist en wordt het orgel als instrument en als monument nader geïntroduceerd op een toegankelijke manier zodat het ook voor jeugdige bezoekers een interessante ervaring wordt!.

De tocht begint om 13.00 uur in Geleen, gaat om 14.15 uur verder in Sittard, en daarna om 15.30 uur  in Limbricht.

Deze Orgelkennismakingstocht is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Sittard-Geleen, de Stichting FSI (Fonds voor Sociale Instellingen) en de Stichting SOL (Samenwerkende Orgelvrienden Limburg).

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.