Sittard, Christus Hemelvaart – H. Joseph/Vrangendael

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
14/09/2019 - 14:15 - 15:00

Locatie
Sittard, Christus Hemelvaart - H. Joseph/Vrangendael

Provincie


Orgel
Orgelbouwer: van Assendelft
Bouwjaar: 1748
Website: http://www.vrangendael.nl/orgel.htm

Activiteit

 Anja Hendrikx bespeelt het Barokorgel door Pieter van Assendelft te Leiden gebouwd in 1748.

Programma: G.F.Händel – Ouverture; J.P.Sweelinck- Onder een linde groen; A. v.d. Kerckhoven- Fantasia in d; J.Haydn- uit Flötenuhrstücke: 3 delen; Bovet – Tango Ecclesiastico.

Deze Orgelkennismakingstocht is een nieuw initiatief van drie Orgelkringen uit Sittard-Geleen. Met als doel om de fraaie historische orgels uit drie kerken in het centrum van de belangstelling te plaatsen op de Nationale Orgeldag, tevens Open Monumentendag 2019. Voor velen zal het waarschijnlijk ook een Orgelontdekkingstocht worden en dat is ook de bedoeling: samen ontdekken en genieten van klankrijk cultureel erfgoed in Sittard-Geleen! In elk van de drie kerken wordt het orgel bespeeld door de eigen organist en wordt het orgel als instrument en als monument nader geïntroduceerd op een toegankelijke manier zodat het ook voor jeugdige bezoekers een interessante ervaring wordt!.

De tocht begint om 13.00 uur in Geleen, gaat om 14.15 uur verder in Sittard, en daarna om 15.30 uur  in Limbricht.

Deze Orgelkennismakingstocht is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Sittard-Geleen, de Stichting FSI (Fonds voor Sociale Instellingen) en de Stichting SOL (Samenwerkende Orgelvrienden Limburg).

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.