Wageningen – Grote Kerk

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
10/09/2022 - 10:00 - 12:00

Locatie
Wageningen, Grote Kerk

Provincie Geen Categorieën


Orgel
Orgelbouwer: Flentrop
Bouwjaar: 1955
Website: https://www.orgelsite.nl/wageningen-grote-kerk-hoofdorgel/ en https://www.grotekerkwageningen.nl/gebouw/

Activiteit
Open speeluren / orgelclinic op het Flentrop orgel in de Grote Kerk te Wageningen
Iedereen die wel eens achter de klavieren van een echt kerkorgel heeft willen zitten, is van harte welkom om dat op deze dag te komen doen.
Het orgel in de Grote Kerk heeft drie klavieren en een pedaal. Er kan dus met handen en voeten gespeeld worden! Het is bovendien geheel mechanisch.
Het instrument is in 1955 gebouwd door de wereldberoemde Nederlandse orgelbouwer Flentrop en onlangs door de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE) opgenomen in de lijst van orgels met monumentale waarde.
De prachtige akoestiek van de Grote Kerk maakt het bespelen van dit orgel bovendien tot een sensatie! Kunt u niet spelen? Geen probleem, het aanslaan van één toets is al een belevenis. Ook kinderen zijn van harte welkom.
De orgelclinic wordt begeleid door de Wageningse concertorganiste Gonny van der Maten. Zij laat bovendien binnen- en buitenkant van het instrument zien en legt uit hoe het tot klinken wordt gebracht.

Meer info over het orgel is te vinden op https://www.grotekerkwageningen.nl/gebouw/ en https://www.orgelsite.nl/wageningen-grote-kerk-hoofdorgel/

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.