Utrecht, Janskerk

Kaart wordt geladen...

Adres
Janskerkhof 26
Utrecht
Utrecht

Nederland


10e Orgelvoettocht in Utrechtse binnenstad.

 Op zaterdag 9 september 2017 (Open Monumentendag) wordt voor de tiende keer een Orgelvoettocht georganiseerd in hartje Utrecht. Omdat het de tiende keer is zal dit jaar de focus liggen op Orgel-plus.

Utrecht Janskerk foto Wim van der Ros

De voettocht langs vier historische orgels begint om 11.15 uur in de Janskerk (Janskerkhof 26). Organist is Laurens de Man m.m.v. Ferdinand Binnendijk, mandoline.

Om 12.45 begint een concert door Gerrit Christiaan de Gier en Paul van der Woude op het beroemde Johann Frederik Witte-orgel uit 1883 in Museum Speelklok (Steenweg 6 – niet gratis toegankelijk).

Vervolgens staat om 14.15 uur de Jacobikerk (St. Jacobsstraat 171) op het programma. Hier wordt het concert gegeven door organist Gerrit Christiaan de Gier m.m.v. Rob Sturkenboom, tenor en Yuko Yagistha, sopraan.

De orgelvoettocht word om 15.30 uur afgesloten in de St. Josephkerk (Draaiweg 44). Concertgevers zijn Paul van der Woude en Pieter van Nes, klarinet.

Na afloop van elk concert wordt de bezoeker ruimschoots de gelegenheid gegeven in gesprek te gaan met de musici en/of de monumentale locaties te bezichtigen.

Alle concerten duren ca. 30 minuten.

 

Alle activiteiten

  • Er zijn geen activiteiten op deze locatie
  • Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

    Reacties zijn gesloten.